FOTOKLUB DUIVEN is opgericht op 30 januari 1980. Onze doelstelling is het bevorderen van de fotografie. Dit doen wij op dan ook op vele fronten.

Met een K, dat klopt, gewoon oude spelling, de naam houden we ook gewoon zo, maar om met de tijd mee te gaan hebben de domeinnaam omgezet naar fotoclub met een C. Ook onze emailadressen worden hierop aangepast, we moeten tenslotte bereikbaar en vindbaar zijn.

Veel mensen fotograferen met een al dan niet digitale compact-camera, met een spiegelreflex of gewoon met hun mobieltje. Foto’s maken kunnen we allemaal, maar wil je iets meer met je foto’s dan bieden wij ruime mogelijkheden om je behulpzaam te zijn bij deze boeiende hobby. Daar tref je mensen die al lang fotograferen of nog maar net zijn begonnen, mensen die van hun hobby hun vak hebben gemaakt. Sommige zijn geïnteresseerd in techniek, anderen in computerbewerking, maar allen hebben een passie voor fotografie. De één legt zich toe op landschappen, de ander is gepassioneerd van portretfotografie, de één wordt lyrisch van zwart-wit foto’s de ander wil alleen maar kleur, maar die op zichzelf of in een serie vooral de kijkers iets te zeggen hebben. Er worden sprekers uitgenodigd of leden van een andere fotoclub.

We hebben fotobesprekingen, doen aan portretfotografie en besteden avonden aan de techniek van het fotograferen en aan programma’s als photoshop. We bezoeken andere clubs met interessante activiteiten, gaan naar een vakstudio en hebben elk jaar een topfotograaf op bezoek met eigen werk. We houden één á twee keer per jaar fotojachten en ieder jaar een Expo, waarbij we het niet alleen bij een expositie van foto’s laten, maar ook een heleboel belangrijke zaken op fotogebied erbij betrekken.

Elk seizoen ronden we af met een gezellige avond.

Klubavonden: Deze worden in principe om de week gehouden de woensdag. Echter niet in de schoolvakanties en in juli en augustus. Kijk voor de zekerheid altijd even bij de Agenda

Fotobond: Wij zijn niet aangesloten bij de Fotobond